Hej o välkommen!

Det här är min egen blogg, där jag får skriva vad jag vill. Ja, det får jag nog på mina andra bloggar också men jag har valt att inte vara partipolitisk där och det är nog inte meningen heller. Men här får jag och det tänker jag vara!

Idag är en tråkig dag egentligen att starta mitt politiska bloggande då jag offentligt gått emot Centerpartiet i Skurup i den flyktingpolitik som förs. Ikväll kommer ett beslut att fattas i kommunfullmäktige som innebär att ensamkommande flyktingbarn inte kommer att tas emot såvida det inte finns ett antal familjehem som tar emot. Då kommer man att skriva ett avtal med Migrationsverket. Familjehem är säkert i många fall en optimal lösning men eftersom de lyser med sin frånvaro i vår kommun så betyder beslutet i princip att vi stänger dörren. Alternativet att skapa ett gruppboende för 6-8 bar/ungdomar i det fd vandrarhemmet kommer att röstas ned med argument såsom att det ligger för nära skola/förskola och det kan orsaka våldsamheter och problem, vi har ungdomsarbetslöshet i kommunen och vi har ont om lediga lägenheter. Inget av argumenten anser jag vara relevanta.

Jag har påpekat min ståndpunkt vid ett flertal tillfällen men Skurupscentern väljer fortfarande ovanstående linje. Jag kände mig då tvungen att visa offentligt att jag står inte för detta, jag står för humanitet och öppenhet, jag står för att människor och framförallt barn i svåra situationer är varmt välkomna hit, låt oss få visa och lära om demokrati och human behandling. Vi har enligt FN 1 miljon levande barn som flyr från Syrien idag, säkert många med familjer men säkerligen en hel del på egen hand. En del av de kommer med all sannolikhet att komma till Sverige. Kan vi då stänga dörren till vår kommun med argument såsom ungdomsarbetslöshet, lägenhetsbrist och våld? Det handlar om barn i kris, 6-8 barn som behöver vuxna människor, mat och bostad.

Jag är besviken. Jag är grymt besviken.