Regeringens totala nonchalans av småföretagen oroar

Jag tror inte jag är ensam med oron och rädslan för företagsamhetens utveckling i landet. Det är med stor oro jag dagligen läser artiklar och intervjuer med regeringsrepresentanter och ministrar som pratar om jobb. Ja, det är en livsviktig fråga för samhällets hälsa. Problemet är att ingen av dem tar ordet företag, företagare eller jobbskapare i sin mun.

Utredningen om hur arbetsförmedlingen kan förbättras läggs ned. Företagen i Sverige verkligen skriker efter en förändring och inte minst de arbetssökande som står hjälplösa inför den handfallna handläggning som AF står för. Ja, det finns säkerligen lokala avvikelser som är bättre än den stora helheten – men så lär av dessa och lägg inte ner en utredning som kan leda till förbättring, lyssna till användarna av myndigheten för tusan!

Att få bostad där jobben finns vet vi alla är krångligt och ofta dyrt framförallt då det gäller storstadsområdena. Förra regeringen tillsatte en utredning om hur man kan förbättra bostadssituationen i storstadsområdena. Även denna utredning lägger denna regering ned. Företag finns ofta i storstadsområden, företag behöver anställda, anställda behöver bostad. Varför inte vilja förbättra även detta?

I en intervju säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU 2020. Hon tyckte det var piss (ministerns eget ord) att sitta i opposition men nu ska hon fixa detta, jobb till alla. Själv. Det är alltså hon som ska fixa så att de arbetslösa får jobb. Och det tänker hon göra genom att hon och hennes parti trotsar riksdagen och skiter i att sänka de arbetsgivaravgifter för unga som budgeten säger skulle hänt 1 januari. Hon tänker även att en rejäl höjning av kostnaden för att anställa unga skulle skapa jobb. Hon tänker att om alla jobbar i offentlig sektor så behöver vi inte de giriga företagarna. För även om hela artikeln belyser ämnet jobb så nämns varken företagare, företag, jobbskapare eller näringsliv. Så arbetsmarknadsministerns jobb är nu att skapa jobb till alla arbetslösa utan företagen, för de finns väl inte? Sannerligen kommer företagen inte finnas i framtiden med en politik som negligerar de som skapar 80 % av jobben i landet. Varför ska vi företagare överhuvudtaget anstränga oss att skapa fler jobb och skattemedel till välfärden när vi har en regering som helst vill bli av med oss?

Valfrihet. Ett underbart ord. Vi kan välja vilken affär vi ska handla på, vi kan välja vilken färg vi vill ha på vår cykel, vi kan välja vilken frisör vi ska gå till. Vi kan också välja vilken skola våra barn ska gå i, vilken vårdcentral vi ska ta oss till när vi är sjuka, vilket vårdboende vi vill bo på när vi blir gamla. Den valfriheten vill man ta bort. För att de giriga företagarna gör vinst! På skattepengar! Ja, jag blir förbannad när man slösar med skattepengar, riktigt arg, det är oansvarigt och borde verkligen förbjudas. Så ta lärdom av de entreprenörer som skapar bra verksamheter och går med vinst, och förbjud slöseriet i de offentliga verksamheter som år efter år går med förlust! Regeringen med hjälp av V tror tydligen att vinst är lika med dålig kvalitet för ett företag, det brukar tvärtom vara ett kvitto på en sund verksamhet! Lite kurs i företagsekonomi, ledarskap och marknadsföring vore på sin plats för somliga ministrar och partiledare.

Ja, som småföretagare på landsbygden känner jag stor oro för framtiden med en regering som totalt har plockat bort företagsamheten från kartan. Vi måste få tillbaka vår position!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s