Löfven – här får du ditt sanningstal inför 1:a maj!

1:a maj, dagen då Socialdemokraternas partiledare håller tal om hur landet ska byggas i sann socialdemokratisk anda. Att landet i den andan ska byggas utan företagen och landsbygden kan vi väl vara överens om. Jag minns förra årets tal som gjorde mig klart kränkt då jag som företagare och jobbskapare varit med och byggt detta landet i över 20 år, men företagen finns inte med i dåvarande statsministerkandidatens tal. Jag skrev ett eget tal ”En kränkt företagare talar”, som bara lästes, delades och diskuterades av drygt en kvarts miljon människor. Men nu tänkte jag hjälpa statsministern på traven med 1:a maj talet. Ett sanningstal. Typ så här:

”Ärade medborgare, vårt land Sverige står inför många utmaningar och vi ska göra allt för att landet ska drivas i en sann socialdemokratisk anda, tillsammans med framförallt Vänsterpartiet. Jag kommer här att lista en rad åtgärder som alla syftar till att tömma ladorna, skapa arbetslöshet, sänka företagen, avveckla landsbygden och överföra all makt till staten.

1. Ungdomar behöver ingen egen lön. Vår avsikt är att de snabbt ska in i bidragssnurran i något av de statliga åtgärdsprogrogrammen som vi skapar, lagliga eller olagliga, det spelar mindre roll då vi får statlig kontroll över var de befinner sig. Därför höjer vi arbetsgivaravgiften för unga, med andra ord gör det dyrare för företagen att anställa och eftersom de blir utan jobb så räddar vi dem med a-kassa.

2. Vi avser att strypa hela småföretagsamheten, inte minst de som skulle kunna tänka sig att delta i en offentlig upphandling. Det gör vi genom att facket ska vara våra kontrollanter av att kollektivavtal finns. Hehe, där får vi bort familjeföretagen och soloföretagen på ett smidigt sätt.

3. Våra skattechocker kommer att slå hårt mot landsbygdens företag och service, precis som vi vill. Avveckla landsbygden, den kostar bara pengar och vi kan ju inte bygga tunnelbana till varenda håla. Vår politik riktar sig främst till de som bor i storstan och där finns ju kollektivtrafiken som vi alla är med och betalar, då kan ju alla flytta dit istället för att vi skapar förutsättningar för landsbygden. Därför har vi indexreglerat skatten på bensin, en säker dödsstöt mot verksamheterna på den onödiga lansbygden.

4. Eftersom vi avser att snabbt avveckla landsbygden så drar vi bort alla arbetstillfällen på de statliga myndigheterna och centraliserar dessa till storstadsregionerna, dit ändå alla ska flytta.

5. Vinst. Ett förbannat ord som enbart hör hemma i de statliga lotterierna. Vår utredning om vinster i välfärden kommer att fokusera på att visa på att vinst och vård inte hör ihop. Vi kommer att ta fram de värsta exemplen på missburk av våra gemensamma skattemedel, för varför ska vi lära av de som lyckats med sin verksamhet, fått ett överskott och nöjda kunder fast med samma peng som den offentliga som går med förlust. Det verkar onödig kunskap att ta till sig, jag är svetsare i grunden och någon kunskap om hur man driver företag behövs inte för att styra landet. Det har liksom inte med varandra att göra. Mitt mål är att dessa privata företag i välfärd, skola och omsorg ska beläggas med så usla förutsättningar så att de lägger ner. Det ger oss en större mängd arbetslösa att ge a-kassa och överfulla offentliga vårdinrättningar. DET kallar vi utmaningar som heter duga!

6. Valfrihet är en styggelse och ett förbannat påfund. Det ställer till det för människor då de måste fatta svåra beslut, som vilken vårdcentral de ska gå till, vilken skola deras barn ska gå i eller ännu värre vilken hemtjänst de ska välja. Vi vill förenkla för våra medborgare, vi, staten står för besluten, vi avvecklar alla svåra beslut för våra medborgare. Det beslutar vi.

7. Vi bedriver en jobblinje, den är svartfärgad. Eftersom vi idag har många arbetslösa människor i landet så gör vi det än mer svårt för företagen att skapa sk vita jobb. Att Beda 80 år som vill ha städhjälp betalar till en svartarbetande städerska utan försäkringar och kollektivavtal istället till ett RUT-företag med dessa förmåner ser vi som en naturlig utveckling med vår politik. Att det är mest kvinnor som driver dessa företag kan vi även med glädje meddela att då går vi framåt med vår sk feministiska politik. Varför ska byggfirman som finns på landsbygden finnas när vi kan flytta de jobben till storstan för att bygga bostäder till alla som nu ska urbaniseras? Vi kallar det subventioner till företag, andra kallar det jobbskapande men varför ska vi politiker skapa jobbförutsättningar hos de privata aktörerna. De ska ju ändå avvecklas.

Vi må vara färgblinda men vägen till att släcka ljuset för Sverige har bara börjat. För visst, kära medborgare, känner ni vänstervinden och återgången till det fagra 80-talet, tiden då vi slapp tänka själv, då staten drev restaurang och AMS-jobben var det man strävade efter. Det är dit vi är på väg! // Statsministern ”

Vassego, det var så lite!

15 tankar på “Löfven – här får du ditt sanningstal inför 1:a maj!

 1. Så sant!

  All makt och alla pengar till partiet och staten. Socialismen tar inte slut förrns de har slut på andra människors pengar.

  • Det är dags att slänga ut politikerna som inte vill folkets väl och tillsätta de som vill kämpa för landets välfärd,jag rekommenderar ett NY VAL omgående för så här får det inte gå till .Våra pensionärer som byggt upp det här landet skiter regeringen i de kan lika väl gå och dö verkar det som ,så som de blir behandlade det är en skam av Svenska regeringen.Tänker de inte på att de blir gamla också en gång vill de bli behandlade som våra pensionärer blir nu,det tror jag inte att de vill .Stoppa invandringen nu så har vi råd att ta hand om våra egna ,av vakta i tio år med invandringen vore en bra ide så får vi se om vi har råd med det.Nu får SD ta över och det blir inte lätt,men om vi hjälps åt så går det att få ordning på Sverige i gen.Vi har mycket att tacka våra nysvenskar som kom på 50,60,70,80,90,2000,talet som har hjälpt till att skapa Sveriges välbefinnande .Men nu förstör den sittande regeringen det ordentligt varför kan man ställa sig frågan?Kan sossarna och deras bihang förklara det för svenska folket ,det tror jag inte,för de tänker bara på sina egna löner och förmåner det får bli ett slut de är inte mer värda än fru larsson som är 80 år och har byggt detta land med sina händer.SÅ ETT NY VALL ÄR PÅ TIDEN NU .IN med SD omedelbart så det blir ordning nu.

   • Nu tror ju inte jag att SD är de som skulle få ordning, jag tror inte heller att det är invandringens fel att regeringen för en sådan politik som de gör.

 2. Ett tiillspetsat sätt att beskriva vad som händer, men du har alldeles rätt i din tolkning. Grunden till detta är decemberöverenskommelsen och motviljan att utnyttja den majoritet som finns i riksdagen. Hoppas vi slipper vänta till 2018.

 3. Löfven glömde berömma sin vice statsminister som lyckats sitta kvar trots flagrant miljöbrott med förbjuden bottenfärg och skattebrott genom privat användning av grön diesel. Är man bara tillräckligt fin ändå, så är det småsaker och då kan man se mellan fingrarna med det.

 4. Jag undrar hur du tänker med föraktet mot den svenska modellen du uttrycker i punkt ett, ”Det gör vi genom att facket ska vara våra kontrollanter av att kollektivavtal finns. Hehe, där får vi bort familjeföretagen och soloföretagen på ett smidigt sätt.”

  för att använda kollektivavtal som positivt argument redan i punkt sju?

  Hur vill du ha det?

  Arbetare är en del av lösningen, kollektivavtal är en förutsättning.

  • Tja, varför skulle ett familjeföretag eller ett soloföretag ha kollektivavtal till att börja med? Om upphandlingar ska kräva kollektivavtal så stängs dessa företag ute. Flera småföretag kan i princip gå ihop om upphandlingar, men om KA krävs så går ju inte det….så därmed kan man räkna bort dessa. Att facket sedan ska gå in och kontrollera företagen vid en upphandling ser jag som ett vansinne.

 5. Har drivit eget företag i 35 år. Har aldrig haft problem att tjäna pengar. Kunde gå i pension vid 60. Kolla din historia mer än dina 20 år. Sköter du dig och ditt företag är det inga problem, även som soloföretagare. Var inte historielös. Vill du så kan du även om du kommer från en riktig arbetarfamilj som inte hade råd att låta dig ta studenten på 60-talet. Du känar pengar på små utgifter inte på stor omsättning. Sista raden räknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s