Gästgivardagboken lördag 08 juli

Dag 2. En företagares veckodagbok

07.30 Dags för frukost. Upp och hoppa. Jag är ju absolut ingen morgonpigg människa så det här med att behöva vakna till en signal har jag aldrig någonsin gillat. Avundsjuk på de som är morgonpigga! Av nån anledning så går det trögt med frukostäggen och bacon, men så är det vissa morgnar.

08.00 Smörgåsmargarinet är slut, som tur är finns det en ICA tvärs över gatan, trots att vi är verksamma i en liten ort på landet. Maken får springa över idag. Morgonpigga gäster den här morgonen men det är en vacker solig morgon så ingen vill väl missa att se den gula lampan på himlen som varit ganska osynlig i år. Jag tar min egen frukost, kollar mail, kollar kommentarer på FB-sidan, kollar kommentarer på den film på SN FB-sida som är anledning till den här veckodagboken i ett försök att beskriva vår glamourösa företagartillvaro till de som föraktar oss så mycket.

09.00 Min fyrbenta tjej får mat, matte får en puss för besväret sen går vi ut och kollar in växthuset. Tomaterna börjar komma i mängder, några gurkor är snart färdiga, chilin är grön så vi väntar på färgväxling till röd. Älskar mitt växthus! Älskar att plocka in det som vi odlat själva! Älskar att lägga det på gästernas tallrikar! Garanterat närodlat och giftfritt. Vi vattnar och pysslar lite med tomaterna, det är samtidigt lite avkoppling för hjärnan.

10.00 Hann precis genom duschen innan dagpersonalen anlände. A tar hotellstädet själv idag så SH kan fortsätta att måla fönster i stora salen, det är väldigt nödvändigt! Plockar in frukost tillsammans med Johan och förbereder för köket till eftermiddagen. OCH – jag lägger in grissidan i ugnen så den hinner bli klar, jag missade ju det igår!

IMG_1375

11.30 Det är sol idag. Jag unnar mig 1,5 timme på verandan i solen, ett glas hemkokt rabarbersaft, surrar lite med sonen som är hemma på semester. Borde gå in och göra bokföring från veckan, men jag väljer att skapa en stund utomhus för mig själv. Det är en av de stora fördelarna med att vara sin egen chef, jag väljer min prioritet. Nåja inte alltid, men det händer.

14.00 M som ska jobba med mig i köket ikväll kommer, vi går igenom listan av vad som ska göras innan vi öppnar. Vi fixar fänkålsglassen, getostkrämen, rödbetschips, lakritskräm, sås från fonden av grissidan. Vi hackar och skivar, vi plockar örter och ätbara blommor.

16.00 Ute i restaurangen börjar incheckningarna till hotellet anlända, vi ställer fram dagens Swedish Fika som vi bjuder våra hotellgäster på. V kommer, hon ska jobba med Johan i servicen ikväll. Oj, vi öppnar snart och ingen av oss har haft en tanke på mat till oss och personalen. Vi får snabbt rafsa ihop nåt ätbart, det brukar ju finnas ”material” till det.

17.00 En otroligt vacker eftermiddag. Lördag. Semestertider. Hotellet helt fullbokat i alla 15 rummen. Restaurangens bord börjar bli upptagna. Det snurrar på nu.

20.40 Sista beställningen har gått ut. Kan vara någon dessert som ska fixas, men det gör M. Jag avviker hem till min fyrfota prickisälskling. Vi går ut till växthuset och myser en stund av den ljumma kvällen. Känner mig ändå rätt så pigg ikväll, jag fick ett par timmar på verandan på dagen, det är ljust, det är sommar, fåglarna kvittrar och jag har världens bästa personal! Tack för idag, dag 13 av 56 i detta arbetspass!

…..21.30….eller nä, så blev det ju inte. Johan ska köra M till tåget, det går inga bussar från landet så här dags på dygnet, och hotellgästerna vill gärna sitta kvar med lite dricka i restaurangen. Jag rycker in och servar. Sova och vila får vi göra när vi blir gamla!

22.30 Nu är alla gäster mätta, glada och uppe på sina rum. Vi är också glada men trötta.

Företagarföraktet i högsommarblom

Dag 1. En företagares veckodagbok

Dag 3. En företagares veckodagbok

 

6 tankar på “Gästgivardagboken lördag 08 juli

  1. Pingback: Fredag 07 juli | jeanette bohman

  2. Pingback: Företagarföraktet i högsommarblom | jeanette bohman

  3. Pingback: Söndag 09 juli | jeanette bohman

  4. Pingback: Dagboken måndag 10 juli | jeanette bohman

  5. Pingback: Dagboken 11 juli | jeanette bohman

  6. Pingback: Dagboken onsdag 12 juli | jeanette bohman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s