Gästgivardagboken söndag 09 juli

Dag 3. En företagares veckodagbok.

06.00 Klockan ringer tidigt idag. Men det är Johan som går upp. Några av våra hotellgäster skulle med färjan till Bornholm så de behövde frukost redan klockan 7. Det fixar Johan. Det är ju tur att vi företagare inte lyder under arbetstidslagen, inte minst dygnsvilan 😉 Jag snoozar om en stund. Jag och hunden.

07.30 Ägg och bacon till de som kommer ner på frukost mellan 08.00 – 10.00. Johan ser trött ut men han kämpar och efter att alla checkat ut klockan 11, dagpersonalen har anlänt och börjat med städ och målning så kan ha ta ett par timmars sömn. För att orka.

08.00 Gästerna kommer ner till frukost, vi småpratar lite som vi brukar, kollar liksom av läget så att de har det bra, är nöjda och får möjlighet att ge feedback. Jag tar min egen frukost och gör som vanligt, kollar mail och surfar runt lite. Får upp mina minnen från samma dag år innan på FB och då dyker företagarföraktet upp igen. Den här gången från en dåvarande vik.riksdagsledamot för (V) och ordf i HRF Stockholm. Ja vad säger man…

13654298_10154638573937841_5500326707830001724_n

10.00 Vi har under hösten, vintern och våren renoverat hotellrum, möbler, bytt textilier, målat och fräschat till snart i alla utrymmen. Just nu håller vi på med att göra en av våra 3 matsalar till en lounge, eller mer ett skönt rum att slå sig ner i en skön fåtölj, ta en kaffe eller ett glas vin. Så jag får vifta iväg på en liten shoppingrunda, rummet måste göras hemtrevligt och ”mysas” till. En uppgift jag fullkomligt älskar ❤ !

15.30 Hemkommen från shoppingrundan, packat upp en del och fixat. Kliver i kökskläderna och går in i köket för att förbereda för kvällen. Vi har bara öppet 2 timmar på söndagskvällarna och det är mest för att de hotellgäster som anländer eller redan bor här ska ha möjlighet att äta middag. Vi bakar bröd, vi slår majjo, vi hackar, skalar och skär. Lycka när jag plockar in de första egenodlade rödlökarna och silverlökarna, den första gurkan från växthuset och ett knippe härliga rädisor. Jag blir så barnsligt glad av detta!

16.00 Kvällspersonalen kommer, dagpersonalen har åkt för en stund sedan, men vi, jag och Johan, kör pass nr 2 liksom alla dagar. Ställer fram Swedish Fika till våra hotellgäster. Alltid gott med en fika efter resa eller en dagsutflykt.

18.00 Restaurangen öppnar för kvällen, det blir ganska lugnt då bara ett fåtal av hotellgästerna bestämt sig för att äta här ikväll. Vi har många långliggare just nu och de vill såklart ut och testa andra matställen! Men personalen som är här ska ju ändå ha sin lön, trots en lugn kväll….

20.00 Vi drar ner köket och ikväll, då vi stänger tidigare än övriga dagar, så har vi en personalaktivitet. Vi ska prova de skånska viner som vi säljer här nu, och de säljer verkligen bra! Det är så himla roligt att vi även har lokalt vin, lokalt öl med vår lokala mat! Naturligtvis så gör vi en härlig middag till oss alla så vi kan smaka på vad som passar till vad.

IMG_1384

22.00 Jag drar mig tillbaka, jag måste lägga in beställningarna till Martin & Servera så vi får leverans på tisdag. Johan och personalen diskar upp efter vår personalmiddag.

Ps: Johan hann aldrig ta den där vilan under dagen…….

22.27 Tack för idag, duschen väntar, kudden viskar. Dag 14 av 56 i detta arbetspass.

Läs om varför jag skriver denna dagbok
En företagares veckodagbok Dag 1
En företagares veckodagbok Dag 2

 

 

6 tankar på “Gästgivardagboken söndag 09 juli

  1. Pingback: Lördag 08 juli | jeanette bohman

  2. Pingback: Fredag 07 juli | jeanette bohman

  3. Pingback: Företagarföraktet i högsommarblom | jeanette bohman

  4. Pingback: Dagboken måndag 10 juli | jeanette bohman

  5. Pingback: Dagboken 11 juli | jeanette bohman

  6. Pingback: Dagboken onsdag 12 juli | jeanette bohman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s