Gästgivardagboken måndag 10 juli

Dag 4. En företagares veckodagbok

02.30 Vaknar av att sonen och Johan går och fixar en brandvarnare som piper, den sitter precis utanför vår hall. Det är batteriet som är på väg att ta slut och det händer ju såklart alltid på natten. Tack och lov inget brandlarm som drog igång. Det har ju hänt några gånger också mitt i natten och jag lovar att adrenalinet är på högproduktion då. De gångerna var det inte brand, dock cigarettrök. Vi somnar om.

07.30 Ägg och bacondags. Inte så många hotellgäster till frukost då många har fått med sig smörgåspaket till tidiga avresor. En vacker morgon med strålande sol, det ger en viss ”gå-runt-och-vissla-feeling”

08.00 En kaffe. Idag behöver jag många kaffe för att systemet ska börja fungera. Kollar mailen som vanligt, det ramlar ju in bokningar och frågor även nattetid. Skriver lista till grönsaksleverantören. Så här års blir det leverans 2 ggr per vecka inte minst för äggen. Det går ca 4-500 ägg i veckan under sommarsäsongen! Gör en planering för kvällens köksjobb. Vi måste baka lite till vårt Swedish Fika, det börjar ta slut, vi måste göra jordärtskocksgnocchi, det är vår storsäljare i år.

09.00 Hunden och jag tar en stund och pysslar i växthuset, vi vattnar och plockar bort vissna blad, tjuvar lite tomater. Det är fantastiskt vad mycket som händer på ett dygn i växthuset. Lavendeln står i högblommning och jag måste ju plocka in ett gäng för att göra skorpor till vårt Swedish Fika. Fakturor ramlar in på mailen. På onsdag, på onsdag, på onsdag då måste jag! Då är vi 3 i köket så då kan jag ägna mig åt pappersjobb (inte min favoritgren i företagsbranschen)

10.00 Vi plockar in frukosten. Jag diskar undan frukostdisken. Ringer Martin & Servera igen, har glömt några saker till morgondagens leverans. Det går åt en del mat nu…

11.00 Jag bestämmer mig för att ta en halvtimme i solen på verandan, hade tänkt mig en powerwalk men Johan måste iväg och köpa ny skottkärra. Någon av oss måste alltid vara här då vi har hotellgäster så jag får stanna på verandan. Men då försvann solen så jag tar en tur ner i grönsakslandet och plockar med mig lök, rabarber, mangold, rädisor och sallad. Gott! Bönorna jag frösått ger snart utdelning 🙂

11.30. Helt fullbokat på hotellet och då jag har mycket att preppa i köket så åker vita jackan och de rutiga byxorna på och kökstjänsten tar vid. Lavendelskorpor, rotfruktspuré, dressingar, citronsyrar rättikan, sockerlagsbakar rabarbern, hackar, skivar och skär.

14.00 Städpersonalen har gått hem och kökspersonal anländer. Idag är jag dock själv med vår allra nyast anställde. Här behövs mycket handledning och träning.

18.00 Jag messar M som kommer in och jobbar. Det har bokat på så pass mycket under eftermiddagen så jag inser att jag inte fixar det själv med E. Det hade jag inte gjort heller!

22.30 Klart. Köket städat. Fullt ös medvetslös och kylen tömdes, bara att göra om allt imorgon igen! Gästerna har gått. Världens bästa personal har också gått hem. Jag är duschad och har en vovve vid mina fötter (tur att sonen är hemma så han får lite hundpromenader). Skickar kompletteringsbeställning via mail till grönsaksleverantören. Funderar över FB-kommentaren från en syndikalist ”…det finns ingen grupp i samhället som får så mycket bidrag som företagen…”. Undrar var man hittar de bidragen?

Tack för idag dag 15 av 56 i detta arbetspass.

Läs om varför jag skriver denna dagbok
Dag 1 En företagares veckodagbok
Dag 2 En företagares veckodagbok
Dag 3 En företagares veckodagbok

 

 

 

 

2 tankar på “Gästgivardagboken måndag 10 juli

  1. Pingback: Dagboken 11 juli | jeanette bohman

  2. Pingback: Dagboken onsdag 12 juli | jeanette bohman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s