Gästgivardagboken tisdag 11 juli

Dag 5 En företagares veckodagbok

07.30 Ärligt talat så vill inte kroppen stiga upp inte huvudet heller. Höfterna gör ont efter många långa dagar på stående fot i köket, axlarna och armarna värker från köksarbetet. Ögonen tycks inte bli fria från sömngruset idag. Men frukost ska fram. Möter Johan i köket. Vi konstaterar att vi borde försöka få varsin sovmorgon var i iallafall,

08.00 Alla vill ha frukost samtidigt idag, det blir till att börja med alltid lite huggsexa då, men det brukar lugna sig när gästerna har fått sin frukost och sitt kaffe. Jag tar min frukost, går som vanligt in till hunden och vi går och öppnar i växthuset. Skriver ett par fakturor, svarar på mailen.

09.30 Det gick inte längre. Jag la mig på sängen bredvid en snusande hund med altandörrarna vidöppna. Fick känslan av när jag var liten och vi var på tältsemester på en campingplats. Lite dovt surr från människor runtomkring, nån bildörr som stängs, nån bil som försvinner iväg, fåglar, nåt barn som hoppar i gruset, vinden som sveper in genom altandörren. Somnade på stört.

10.00 Vaknade med ett ryck då jag hör lastbilen svänga in på gården. Leverans från Martin & Servera. Mycket bröd, mjölk, ost, skinka, juice, kolonialvaror att lasta in och paketera om.

11.00 Brödbakning nödvändigt idag också. Nästan allt gick åt igår så jag sätter en deg med timjan- citronbröd. Går ner i landet och plockar in lök, sallat, mangold och rädisor. Kökskläderna åker på och arbetet sätter igång. Det blir ett kökspass på 11 timmar idag också.

16.00 Dagpersonalen går hem och kvällspersonalen kommer. Johan och jag kör dubbelpass som vanligt. M kommer in och jobbar för jag inser att jag inte grejar kvällens bokningar själv. Det knackar på köksdörren. Jag tror genast att det är en gäst som gått fel men tur var väl det att det var grannen. Hyfsat stressad uppsyn, typ Patsy & Edina helt hysterisk varning, när man öppnar dörren kanske funkar på grannen, men jag hade nog skrämt iväg gästerna. Hon vill ha mathjälp med katterna när de åker bort. Kanske jag stannar med kissarna, det skulle var lagom fridfullt ett tag! Swedish Fika klart, i baren roddar de med öl, vi har provning med lokala bryggaren Hönsinge Hantverksbryggeri och sen ska ALLA äta….

17.00 Ja, men då kör vi igen då! Ölprovningen blir fullsatt och restaurangen likaså. Jag är lite nervös att grissidan inte ska räcka ikväll. Jag trodde jag skulle få leverans från Karlsfält idag, men eftersom tisdag inte är onsdag så kommer det imorgon.

19959130_10156159283240021_1232887580813875688_n

Jag hinner faktiskt svara på några mail innan matgästerna börjar droppa in men sen är det fullt fokus på mat. Jäklar vad det går bra idag! Det tar ett tag innan man hittar samarbetsformer med ny personal men ikväll flöt det riktigt bra, även med E som också börjar finna en plats. Men har man världens bästa personal så har man!

21.45 Jag är helt slut. Kramp i ryggen! Har du haft det nån gång? Hoppas du slipper iallafall. Att-Göra-Listan är klar för morgondagen och den blev lång då vi länsade kylarna idag också. Grissidan räckte så när som på 2 portioner! Jag bara MÅSTE göra pappersjobbet imorgon, löner, bokföring, fakturor, pricka, statistik till SCB. Imorgon ska jag åter försöka mig på konsten att göra 5 timmars pappersjobb på 2 timmar.

Dagens provocerande: Mikael Damberg skriver på twitter ”Vaknade till nyhet att turismen fortsätter växa och skapa jobb i hela Sverige. Regeringens satsning på att marknadsföra Sv mer ger resultat.” 

Regeringen tillskriver alltså sig själva för att turismen växer. Inte ett ord om alla de turistföretagare som sliter häcken av sig så här års! Jag blir så provocerad! Jag skickade honom min blogg som svar.

Tack för idag, dag 16 av 56 i detta arbetspass.

Läs om varför jag skriver denna dagbok
Dag 1 En företagares veckodagbok
Dag 2 En företagares veckodagbok
Dag 3 En företagares veckodagbok
Dag 4 En företagares veckodagbok

1 tanke på “Gästgivardagboken tisdag 11 juli

  1. Pingback: Dagboken onsdag 12 juli | jeanette bohman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s