Gästgivardagboken onsdag 12 juli

Dag 6 En företagares veckodagbok

06.00 Vaknar. Vet inte hur jag ska ligga för att höften och axlar inte ska värka. Höften är värst. Kan man skänka bort den? Lite trött på att den alltid ska krångla när jag behöver den som mest. Kanske skulle ringa chefen och sjukskriva mig. Nej, som min egen chef så bestämmer jag mig för att inte svara på det telefonsamtalet. Det är ju en fullständig omöjlighet just nu.

07.30 Frukost. Bacon och ägg. Många kilo bacon och många ägg blir det varje vecka.

08.00 Tar min egen frukost och kryper tillbaka in till oss en stund med hunden. Höften gör så jäkla ont. Provar vila en stund till. Svarar på en gästrecension. Varför skriver man anonymt på en recension om en vägglampa som inte satt fast ordentligt, istället för att berätta det för oss när man bor här? Nu ska vi gå och känna på alla väggfasta lampor och lista ut vilken det handlar om. För vi har inget annat att göra.

10.00 Det här är dagen då jag måste vara ekonomiavdelning och personaladministrativa avdelningen också. Måste. Vill inte. Gör det bara. Men först i med grissidan i ugnen, den tog ju slut igår, och vattna i växthuset. Behöver inte vattna ute idag, det sköter himlen om. Dagpersonalen har anlänt så hotellet och alla övriga utrymmen städas.

16.00 Dagpersonal går som vanligt hem ungefär nu och kvällspersonalen har varit här ett tag. Vi fixar jordärtskocksgnocchi, vi gör vaniljglass, går ner genom spöregnet till trädgårdslandet och plockar det vi behöver. Vi tar hand om 30 kg grissida som levererades från Karlsfälts gård. Jag gör majjo som får självdropp, effektivt multitasking! Idag har vi ölprovning med Klackabackens bryggeri så det pysslas med flaskor och glas i baren. Några blommor i fönstren har kroknat. Ja, så blir det när man inte vattnar. Jag bestämmer mig för att bättra mig i det avseendet, för ungefär 150:e gången…..fast det går ju att sätta nya blommor i krukorna vilket jag gör då istället. Swedish Fika glömde jag bort idag så det blev snabba puckars fika idag till alla hotellgäster

17.00 Restaurangen öppnar och vi kör igång på en gång och så håller vi på till sista beställning gick ut från luckan kl 21.00

22.15 Har skickat beställningarna till Martins Servera, Bondens Skafferi och grönsakshandlarn, ja, allt kan vi inte odla själva. Jag och mina onda höfter och axlar är nyduschad och nu slänger jag upp benen i TV-soffan en stund. Tittar ut över vår bostad. Jag skulle behöva en RUT så här års. …och vi hittade vilken sänglampa som behövde en extra skruv.

Dagens fundering. När människor säger/skriver ” vi har de lagarna, reglerna och avtalen så det är bara att följa eller lägga ner”  Var finns då viljan till att förbättra eller förändra? Gäller förbättringar och förändringar bara för de som har en anställning i vårt samhälle? Varför ska inte företagarfolket få vara en motor i att skapa förbättringar och samtidigt synliggöra vilka lagar och regler som kanske inte är anpassade?

Dagens andra fundering. Stockholms strejkande sopgubbar jobbar 29,5 tim per vecka. Småföretagare i turistnäringen 96 tim per vecka. Vem tror ni får mest i pensionskuvertet?

Tack för idag, dag 17 av 56 i detta arbetspass.

Läs om varför jag skriver denna dagbok
Dag 1 En företagares veckodagbok
Dag 2 En företagares veckodagbok
Dag 3 En företagares veckodagbok
Dag 4 En företagares veckodagbok
Dag 5 En företagares veckodagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s