Gästgivardagboken torsdag 13 juli

Dag 7 En företagares veckodagbok

07.30 Någon knockade mig totalt igår kväll? Kan det varit John Blund kanske. Helt utslagen somnade jag gott och har inte vaknat en enda gång förrän nu. Brukar annars ha lite oro i kroppen när det är så här mycket att göra, det finns många saker att missa eller glömma bort när det rullar på som mest. Fick dock en liten klump i magen då jag fick fundera ett extra varv hur det blev med skatten och momsen som skulle in i går. Just det, det gjorde jag ju klart redan förra veckan!

09.00 Plockat lite i frukostrummet men går in till oss och hunden en stund. Hon vill ha sin frukost och växterna i växthuset sitt vatten. Hittar 5 vackra, fina gurkor som jag plockar in. Det får bli en burk med saltgurka! Skickar ut lite marknadsföring på FB för kvällens vinprovning med de skånska vinerna. Fantastiskt överraskad över den kvalitet de håller! Promenerar ner till grannen och tittar till katterna som också vill ha frukost.

10.00 Alltså jag är RUT idag, med en jädrans fart! Vi får gäster från Australien ett par dagar och snabeldraken får göra en stor insats, jag springer efter med trasan och vips så har vi städat och fint. Men så snabbt har jag nog aldrig städat! 30 minuter 🙂

10.30 Leverans av våra nya fåtöljer. Vi gör ju om en av matsalarna till en lounge, där du kan mysa, ta en fika, ett glas vin eller öl. Funderar på om det blir vårt Linnérum. Ja, han skrev om Skivarps Gästgivaregård i sin bok på sin 14 veckors långa resa i Skåne 1749, så ett rum efter honom vore fint.

11.00 Nu kommer våra gäster, min ”äldsta” väninnas son med flickvän på resa från Australien till Sverige, så mysigt att ha dem här. Jag checkar ut från jobb i 2 timmar, jag måste få en stund och prata med ungdomarna.

13.00 Eftersom allt i princip tog slut igår så gör vi om allt igen. Jag hoppar i kökskläderna och vi drar igång. Kvällspersonalen i köket dyker upp vid 2-tiden och vi jobbar intensivt för att få allt färdigt tills vi öppnar klockan 5. Ett stor gäng som ska äta personalmat idag så det får bli en stor laddning med kycklingfärssås och hemgjord pasta.

22.00 Vad som hände idag var nog en form av kaos till en början, Vid 17-tiden så skulle alla checka in på hotellet samtidigt, vi drog igång vinprovningen med de lokala vinodlarna och det ramlar in folk som vill äta. Nu gällde det att klona sig fyrdubbelt, för oss alla. Och alla är 6 personer. Jag checkar in folk, tar matbeställningar, guidar de andra två i köket tills jag kan släppa ute i matsalen, hjälper Johan att bära ut glas till vinprovningen. Alla på en gång och det känns som kaos. Hela kvällen är i princip fullbokad, vi försöker få ut desserter så fort som möjligt då vi har gäster som väntar på bord. Köket går på fullständigt högtryck. Allt tar slut och vi har en morgondag som kommer att bli väldigt lång. Men nöjda gäster som berömmer vår lokala anknytning på mat och dryck. Då, mitt i all stress, trötthet, onda höfter och axlar så känns det fint när man får lite cred för allt jobb! Och så klart så har vi världens bästa personal som fixar allt!

Dagens fundering. Jag har aldrig riktigt funderat över min egen timlön. Det ska jag göra imorgon. Då ska vi räkna ut hur mycket arbete som jag skulle kunna överlåta till någon annan om det inte vore för att kostnaden att anställa är så skyhög.

Tack för idag, dag 18 av 56 i detta arbetspass.

Läs om varför jag skriver denna dagbok
Dag 1 En företagares veckodagbok
Dag 2 En företagares veckodagbok
Dag 3 En företagares veckodagbok
Dag 4 En företagares veckodagbok
Dag 5 En företagares veckodagbok
Dag 6 En företagares veckodagbok

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s