Gästgivardagboken söndag 16 juli

En företagares dagbok med vardag och verklighet

När jag vaknar imorse så är jag rätt nöjd att jag stannade i sommaren en stund i går, för idag är sommaren över. Lite kallare, massor av regn och en försvunnen sol. Då får jag leva på den stunden. Jag lider dock lite med de som har semester. Det blir många slott, muséer och shopping så det bör vara strålande tider där iallafall. Sämre för strandkiosker och campingar kanske? Vi har fått några avbokningar av människor som drar till varmare breddgrader istället. Jag har full förståelse om man omprioriterat, jag vet själv hur mycket de där dagarna med solenergi, hav, uteserveringar och sand mellan tårna kan rädda resten av årets krafter.

Jag gör min vanliga matrunda. Hotellgästerna. Hunden. Grannens katter. Växthuset. Alla ska ha sitt både näring, vatten och lite kärleksfulla klappar.

Denna regndag är en utmärkt söndag för att göra alla löneutbetalningar klara och skicka lönebesked till de anställda. Gissa vem som har lägst lön uträknat per timme? Nåja, jag är glad att jag får lön, varje månad. Vips så är det dags att byta om till kökskläder. Genom en dusch, hoppa i de rutiga byxorna och den vita jackan, på med mössan. Dags igen. Men faktiskt, kroppen och hjärnan skriker – Jag vill ha en ledig dag och bara ligga på soffan och äta praliner, skriva lite, se på TV och bara vara. Jag skriker tillbaka – I september, i september!! Kroppen och hjärnan lyder mig snällt.

Någon ringer och vill komma och äta lunch. Vi har öppet mellan 18-20 på söndagar, främst för att det har varit efterfrågat från hotellgäster. Den någon säger att det står kl 13 på hemsidan och vi letar febrilt efter var det kan stå fel, kan ju vara någon annan sida såsom Tripadvisor t ex. Där hittar jag felet. Blir klart irriterad när jag måste skicka iväg en förfrågan för att ändra info, vilket kan ta upp till 5 arbetsdagar. Men det är väl mitt problem vilka öppettider vi vill ha, det behöver väl inte Tripadvisor godkänna!!! Det påminner mig om booking.com som för ett par år sedan tog 8 veckor på sig att ändra våra öppettider som vi skickade ändring på, då var säsongen redan över och massor med gäster felinformerade. Vem tror ni fick skit för det?

Regnet det bara öser ner. Jag fixar med lite brödbak, springer ut i ösregnet och hämtar lök och ätbara blommor. Macarons, har du provat göra macarons? Inte speciellt komplicerat men fullständigt möjligt att misslyckas med. Jag misslyckas ungefär varannan gång. Så jag gör ett nytt försök idag och lyckas. Regnet gör att hotellgästerna gärna stannar och äter här ikväll, så dåligt väder är inte dålig business för alla. Det blir lite höststämning med alla tända ljus och lite regnrusk.

IMG_0953

Krögarfredag har vi på söndagskvällar. Vi stänger kl 20 och efter en oerhört intensiv vecka så firar vi lite, samlar energi till en kanske ännu mer intensiv vecka. Vi festar på gratinerade musslor, ugnsbakad fänkål med nötter och rödbetor med chèvrekräm och självklart en flaska skumpa! Just because we are worth it!

Dagens fundering: Varför är champagne så himla gott 😉

Tack för idag, dag 21 av 56 i detta arbetspass.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s