Gästgivardagboken tisdag 18 juli

En företagares dagbok med vardag och verklighet

06.30 Nej, känslan av nedstämdhet försvann inte under natten. Jag har fortfarande den där klumpen i mig. Jag ligger en timme i sängen och funderar, vänder och vrider och försöker rannsaka hela processen. Konstaterar att jag inte är riktigt tillfredsställd att bli bedömd utifrån, antar jag, mitt icke-leende efter många långa arbetsdagar och en fråga. Jag lämnar det nu. Punkt. Ny dag.

07.30 Det är ju väldigt kallt för säsongen, lite mörkt också. Men det myser vi till med tända ljus på buffén i matsalen, ljusen syns lite mer en mörk morgon. Jag tycker synd om turisterna som packar på sig både tjocka jackor och regnkläder. Jodå, avbokningarna når även oss från de som söker sig till varmare breddgrader och sol. Men än så länge har vi ändå fullbokat nästan varje dag.

10.00 Matrundan bland djur och växter avklarad så vi tar itu med frukostdisken. En personal mindre på städ samt en som måste gå tidigare idag så jag städar ur frukostrummet och diskrummet helt och hållet för det kommer de inte hinna med idag. Varuleverans från Martin Servera kommer. Vi får en extra låda vin på lasset. Självklart meddelar vi leverantören så det hamnar hos rätt krog. Har själva varit med om att det lastas av fel men ingen har fått fel så då står man där utan. Det kan sabba en hel helg, kalaset eller bröllopet.

11.50 Måste göra listan för kvällens köksjobb. Borde göra bokföring men det får bli onsdag när vi är en till i köket. Väntar grönsaksleverans också, måste nog gå och handla rädisor då jag glömde beställa de. Mina i trädgårdslandet har blivit jättekonstiga, avlånga, smala och helt oätliga. Vad kan det bero på?

13.00 Genom en dusch och kökskläderna åker på. Vet ni hur trött man kan bli på rutiga byxor och vit jacka? Vet ni hur mycket jag längtar efter att få ta på mig mina sommarklänningar, sitta i trädgården och sippa på ett underbart rosévin? Nej, nu får jag sluta drömma. Jobba.

17.00 Veckans ölprovning med Hönsinge Hantverksbryggeri. Otroligt populärt med dessa provningar som vi har hela sommaren. Lokala öl och lokala viner, det trodde vi aldrig skulle bli så stort och jag tycker det är så kul med de här entreprenörerna som lever sin dröm! Så här ser parkeringen ut när det är ölprovning.

IMG_1427.JPG

Ja, sen bara rasslar det till, ölprovarna är hungriga. Jättehungriga. Vi är tre i köket och det behövs eftersom alla bord är upptagna av hungriga gäster. Härligt! Så fixade vi nästan soprent i kylarna igen.

21.30 Jag överlämnar städningen i köket med varm hand till M. Min rygg säger stopp. Kramp. Har du någonsin fått kramp i ryggen? Det är oskönt. Jag tar min fyrfota prickisälskling på en långpromenad i denna sköna sommarkväll.

Det är vackert. Tyst. En lisa för själen. 

IMG_1431.JPG

Jag längtar efter att få gå på en riktigt rolig sommarfest! Bara poppar upp sådär i huvudet. Kanske för att jag längtar efter mina sommarklänningar.

Dagens fundering: Ett minne som dyker upp från paret som för några år sedan beställde EN förrätt. De blev inte mätta. En förrätt är en förrätt, alltså något man äter före huvudrätten, m a o inte så stor. Ska man dessutom dela på förrätten med någon, tja då blir det inte så mycket……hur tänkte de då?

Tack för idag, dag 23 av 56 i detta arbetspass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s